2017. december 5., kedd

A good flow nyomában

Amilyen lassan telt mindannyiunknak az első hónap, annyira hamar elszállt a második. Az utóbbi 4 hetemet (igazából csak 3 a sarasotai kiruccanás miatt) a gyermekneurológián töltöttem. Kicsit tartottam ettől a rotációtól, mert nem csak jókat hallottam róla, de végül imádtam! A napi ritmust hamar sikerült felvennem és nagyon megszerettem a csapatot. Sok érdekes szindrómával és genetikai betegséggel ismerkedtem itt meg, azonban a legtöbb beteg valamilyen epilepsziás roham miatt kerül a teamhez, így ezekről tanultam a legtöbbet. Az angol tudásomat is (igencsak) fejlesztette a csapat, ugyanis a jordániaitól, a nagyon erős indiain át egészen az ír akcentusig midenfélével lehet itt találkozni. Csütörtökönként az egész gyermekneurológia team (az összes attendinggel és fellow-val) összeült és megbeszélték a hét érdekes eseteit, illetve az ezekről készített prezentációinkat, amiket mindig nagyon pozitívan fogadtak.

Az utolsó hetemet pedig már az új Oishei Children’s Hospital épületében töltöttem, ami elképesztő! Gyönyörűen berendezett hatalmas terek, egyágyas szobák, tágas, világos folyosók, minden szinten játszószoba és mikróval, hűtővel felszerelt váró a szülőknek. Az egyetlen hibája, hogy itt is Tim Horton’s kávézó van (mint a BGMC-ben és a régi Children’s-ben), ami (szerintem) a világ legrosszabb kávéját árulja.


Kedvenc pillanatom, mikor a Children’s Hospitalban találkozunk egy-egy service doggal:) 
Nagyon sok pozitív élménnyel gazdagodtam itt, mindenki hihetetlenül kedves volt velem, a legkisebb apróságért és jó válaszért is megdicsértek és azt hiszem ez a sok pozitív feedback megtette a hatását: megszerettették velem mind a gyermekgyógyászatot, mind a neurológiát.


A hónap fénypontja mindenképpen a HMAA konferencia volt Sarasotában. Florida elképesztő! Pláne ha az ember a buffaloi ősz, hideg és eső elől menekül oda. A konferencia lebonyolításában való segédkezés és a saját előadásunk mellett maradt időnk bőven strandolni, napozni illetve részt vehettünk az esti social programokon, amik mindig nagyon vidáman teltek. J Rengeteg embert megismertünk, eveztünk mangroove erdőben, finomakat ettünk, elmentük az USA No.1. strandjára, ahol a homok a valaha legpuhább és nem utolsó sorban ez az egy hét közelebb hozta egymáshoz az egész csapatot. Visszakaptuk a pozitív flow-t! Marci azóta is majdnem minden reggel elkészíti Tündinek és nekem a napindító kávét, és mellékel hozzá egy-egy vicces üzenetet. J




Még Sarasota előtt jártunk a Magyar Házban az október 23-i ünnepségen, illetve elmentünk pár CTP-s diákkal a buffaloi restaurant week keretén belül egy kiadós bbq vacsorára.
Kihasználtuk, mikor Geri és Marci Torontóba utaztak és csaptunk egy csajos hétvégét Tündi, én, egy rochesteri magyar au-pair lány és egy barátnőm, aki egészen Montréalból utazott hozzánk. Ettünk chicken wings-t, néztünk Ryan Gosling-os filmet (kihagyhatatlan pontja egy ilyen hétvégének), a kelleténél jóval több órát töltöttünk shoppingolással és még egy kis forralt borozás is belefért a programba.


A következő héten Tündivel ketten nyakunkba vettük a világot és elutaztunk 2 napra Bostonba, onnan pedig további 2 napra Connecticutba egy kedves magyar ismerősömhöz. Az időjárással nem volt szerencsénk (így tisztes összeget költöttünk Starbucks kávékra, csak hogy bemeneküljünk a szél és eső ellen), de sikerült így is minden látnivalót megnézni Bostonban (Freedom Trail, kikötő, parkok, MIT, Harvard). Gyönyörű város, mindketten azonnal beleszerettünk, csak ajánlani tudom minden turnusnak! J Ez után buszra pattantunk és meg sem álltunk Stoningtonig, a csendes connecticut-i kisvárosig, ahol Nagyapi isteni finom töltött káposztával és rácsos linzerrel fogadott minket. Néztünk óceánparti naplementét, kóstoltunk gőzgéppel préselt apple cidert és barangoltunk a természetben.



A floridai good flow viszont eddig tartott: arra értünk haza, hogy a házban se áram, se víz nincsen, így a fűtés sem ment, kint tombolt a hóvihar, mi pedig egy darab gyufát se találtunk, hogy a mécseseket és a Jézusos gyertyát meggyújtsuk…így kezdjük hát a következő rotációt.

2017. november 22.

Kiss Anna Réka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése