2016. szeptember 5., hétfő

Semmelweis Buffalóban

Kedves Olvasó!



Az első hónapomat a BGMC Neurológia osztályon töltöttem. A felét a general részlegen, a másikat pedig a stroke részlegen. Sok érdekes esetet láttam, de számomra az egyik legérdekesebb dolog az Ecofoam volt.





'A klórmész-oldatos kézmosást Semmelweis antiszeptikumként ajánlotta kollégáinak. Felfedezését még abban az évben közzétette.1848. májusában kötelezte az orvosokat, az orvostanhallgatókat és az ápolószemélyzetet a szülészeti osztályokra történő belépés előtti klórmész-oldatos kézmosásra, majd októberben kötelezővé tette az egyes betegek vizsgálata közötti klóros kézmosást is' - Forrás: Wikipédia

A fent említett gyakorlatot a buffalói neurológiai osztályon katonai szigorral követik. Minden kórteremben, orvosi szobában és minden folyosó közepén található egy Ecofoam doboz. Itt kikerülhetetlen a kézfertőtlenítés, a kórterembe való ki-és belépéskor is elvárt. Az attendingtől az orvostanhallgatóig, mindenkitől. Semmelweis Ignác, egyetemem névadója büszke lenne a Buffalo General Medical Centerre. Egy kis boldogságit adott nekem az a tudat, hogy valamennyire mi is hozzájárultunk ehhez. 



2016. augusztus

Ernest Adeghate

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése